Historiek van 't Spit

Al van in mijn schooltijd aan de hotelschool van Koksijde was ik gefascineerd door het grote spit van de bekende kok Karel Reynaert. Hij bakte er onder andere op de bierfeesten van Wieze hele kalveren aan.

Om een schoolfeest van 450 personen te verzorgen liet ik dan ook een spit maken om kalfbillen aan te bakken. Ik kreeg meer en meer de vraag om zulke feesten te verzorgen en maakte zelf een 2-delig spit op gas. Met dit spit ging ik eind 1992 naar het voedingssalon in Antwerpen en bakte er varkensbillen aan. Dit bleek een schot in de roos: de gebakken hesp van ’t Spit was geboren.

Een jaar later had mijn echtgenote het idee om met brood, saus, sla, tomaat en hesp een broodje te maken. We noemden het broodje een spitburger en trokken hiermee naar de Lokerse en Gentse Feesten. Bijna 20 jaar later zijn 't Spit, spitburgers en spitbakjes niet meer weg te denken op deze populaire festivals en andere (bedrijfs)-feesten en evenementen.

Ondertussen kan iedereen met onze ingrediënten en materialen op een eenvoudige manier spitburgers maken op een feest of festiviteit. 

De zaakvoerder,
Antoine Vervaet.